Medewerkers

In onze praktijk werken de onderstaande personen:

 Huisartsen:

 • Drs. mevr. Evers is aanwezig op de maandag, dinsdag en donderdag.  BIG-nr: 79909334101
 • Drs. mevr. van Ierland is aanwezig op de maandag, woensdag en donderdag. BIG-nr: 79912340801
 • Drs. hr. Uittenbogaart is aanwezig op de vrijdag. BIG-nr: 699112312650

Physician assistant

 • Sofie de Munnik is aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag.

Een physician assistant is een medische professional op Master niveau die zelfstandig medische taken op zich neemt.
De werkzaamheden van de PA lopen uiteen van matig complex tot zeer complexe geneeskundige taken op het vlak van anamnese, onderzoek en behandeling.
Een PA is tevens bevoegd en bekwaam tot het verrichten van ingrepen/medische handelingen en het voorschrijven van medicatie.

Doktersassistenten:

 • Gea van Esch
 • Renate van Esch
 • Manouk Verhoeven
 • Anke Verlouw

De assistente staat u te woord als u de praktijk belt, ze maakt afspraken voor het spreekuur, het telefonische spreekuur en visites. Ook kan ze veel praktische vragen beantwoorden. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek. Zij heeft een opleiding gevolgd en werkt in goed overleg met de huisartsen.

In onze praktijk kunt u ook een afspraak maken voor het assistente spreekuur. Hier kunt u terecht voor: wondverzorging, het meten van de bloeddruk, het maken van een ecg, het behandelen van wratten, oren uitspuiten, het maken van uitstrijkjes, het verwijderen van hechtingen, het geven van  vaccinaties, crp- en suikercontrole, zwangerschapstest op medische indicatie en urineonderzoek (u kunt ’s ochtends – liefst voor 10.00 uur – urine inleveren bij de assistente voor onderzoek. Hiervoor is de eerste ochtendurine het meest geschikt).

Praktijkondersteuner somatiek

 • Elise Leijs

Een praktijkondersteuner (poh) somatiek ondersteunt de huisarts in de zorg voor patiënten met een chronische ziekte. Zij is gespecialiseerd in de begeleiding van patiënten met diabetes mellitus (suikerziekte), hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en longziekten (astma & COPD) en zij begeleidt patiënten bij het stoppen met roken. Elise werkt op maandag en donderdag.

Ook maken wij gebruik van telemonitoring. Dit houdt in dat u van de huisarts of poh-s meetapparatuur mee naar huis krijgt. Hier valt te denken aan bijvoorbeeld een bloeddrukmeter, glucosemeter en saturatiemeter (meten van het zuustofpercentage in het bloed). Deze metingen die u thuis doet kunnen gedeeld worden met 1 van onze zorgmedewerkers. Deze kunnen ingezet worden om Daar waar nodig zal de huisarts of poh-s dit inzetten. Vervolgens worden de waarden of per email, of per telefoon
doorgesproken.

Praktijkondersteuner GGZ

 • Heleen en Marianne van der Vlugt
 • Susanne van der Aa

Een praktijkondersteuner (poh) GGZ begeleidt patiënten met kortdurende en langdurige psychische klachten. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om depressies, angsten of verwerkingsproblemen na traumatische gebeurtenissen. In een eerste gesprek brengt Heleen met u uw klachten en vragen in kaart. Vervolgens adviseert zij u, in overleg met de huisarts, over een mogelijke aanpak van de klachten. Dit kan een vervolgtraject zijn bij de huisarts zelf, een verwijzing naar een andere hulpverlener of instelling of vervolggesprekken bij de praktijkondersteuner GGZ.

Na overleg met de huisarts kan de assistente een afspraak met de praktijkondersteuner voor u maken.

Diabetes verpleegkundige

 • Bianca Kielman

Bianca begeleidt de patiënten met diabetes die ingesteld moeten worden op insuline. Bianca is één keer per kwartaal een dagdeel aanwezig. U kunt een afspraak maken via de assistente.

Contact

Huisartsenpraktijk Eikenbosch
Pandgang 2
5057 EA Berkel-Enschot
Telefoon: 013-5332165