Medewerkers

In onze praktijk werken de onderstaande personen:

 Huisartsen:

  • Drs. mevr. Evers is aanwezig op de maandag, dinsdag en donderdag.
  • Drs. mevr. van Ierland is aanwezig op de maandag, woensdag en donderdag.
  • Drs. hr. Uittenbogaart is aanwezig op de vrijdag.

Doktersassistenten:

  • Gea van Esch
  • Renate van Esch
  • Manouk Verhoeven

De assistente staat u te woord als u de praktijk belt, ze maakt afspraken voor het spreekuur, het telefonische spreekuur en visites. Ook kan ze veel praktische vragen beantwoorden. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek. Zij heeft een opleiding gevolgd en werkt in goed overleg met de huisartsen.

In onze praktijk kunt u ook een afspraak maken voor het assistente spreekuur. Hier kunt u terecht voor: wondverzorging, het meten van de bloeddruk, het maken van een ecg, het behandelen van wratten, oren uitspuiten, het maken van uitstrijkjes, het verwijderen van hechtingen, het geven van  vaccinaties, crp- en suikercontrole, zwangerschapstest op medische indicatie en urineonderzoek (u kunt ’s ochtends – liefst voor 10.00 uur – urine inleveren bij de assistente voor onderzoek. Hiervoor is de eerste ochtendurine het meest geschikt).

Praktijkondersteuner somatiek

  • Elise Leijs

Een praktijkondersteuner (poh) somatiek ondersteunt de huisarts in de zorg voor patiënten met een chronische ziekte. Zij is gespecialiseerd in de begeleiding van patiënten met diabetes mellitus (suikerziekte), hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en longziekten (astma & COPD) en zij begeleidt patiënten bij het stoppen met roken. Elise werkt op maandag en donderdag.

Praktijkondersteuner GGZ

  • Heleen en Marianne van der Vlugt

Een praktijkondersteuner (poh) GGZ begeleidt patiënten met kortdurende en langdurige psychische klachten. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om depressies, angsten of verwerkingsproblemen na traumatische gebeurtenissen. In een eerste gesprek brengt Heleen met u uw klachten en vragen in kaart. Vervolgens adviseert zij u, in overleg met de huisarts, over een mogelijke aanpak van de klachten. Dit kan een vervolgtraject zijn bij de huisarts zelf, een verwijzing naar een andere hulpverlener of instelling of vervolggesprekken bij de praktijkondersteuner GGZ.

Na overleg met de huisarts kan de assistente een afspraak met de praktijkondersteuner voor u maken.

Diabetes verpleegkundige

  • Yvette van Kooten

Yvette begeleidt de patiënten met diabetes die ingesteld moeten worden op insuline. Yvette is twee keer per maand een dagdeel aanwezig op maandag. U kunt een afspraak maken via de assistente.

Contact

Huisartsenpraktijk Eikenbosch
Pandgang 2
5057 EA Berkel-Enschot
Telefoon: 013-5332165