Nieuwsbrief corona

NIEUWSBRIEF CORONA


17 maart 2020

Geachte heer/mevrouw,

In verband met corona hebben we deze nieuwsbrief opgesteld om u te informeren wat u zelf kunt doen en de maatregelen die wij nemen om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

1. Wat kunt u zelf doen om het risico op corona besmetting te beperken?
2. Wat moet u doen als u denkt dat u mogelijk besmet bent met corona? Of u luchtwegklachten ervaart?
3. Hoe gaan wij om met andere niet corona gerelateerde klachten?

1. Wat kunt u zelf doen?

Voor algemene vragen indien u niet ziek bent of milde klachten heeft, bel dan niet naar ons maar naar het landelijk informatienummer op 0800-1351. Dit om onnodige telefoonbelasting te voorkomen.

2. Wat moet u doen als u denk dat u mogelijk besmet bent of luchtwegklachten ervaart?

Indien u milde klachten ervaart van alleen verkoudheid, hoesten en koorts onder de 38 graden dan kunt u thuis uitzieken. U hoeft ons hiervoor niet te bellen.

Merkt u dat uw klachten niet verbeteren met uitzieken of nemen de klachten zelfs toe?
Neem dan telefonisch contact op met de praktijk. Kom NIET naar de praktijk in verband
met besmettingsgevaar voor anderen.

In overleg met de huisarts wordt besloten welke patiënten gezien worden op het speciaal ingerichte middagspreekuur voor luchtwegklachten op een van de samenwerkende praktijken in Berkel-Enschot. en bij wie er een huisbezoek afgelegd zal worden. In verband met het risico op overdracht van corona zullen er tijdens dit spreekuur en deze huisbezoeken persoonlijke beschermingsmiddelen gedragen worden door onze medewerkers en huisartsen.

De doktersassistente vraagt bij alle aandoeningen uit naar koorts, hoesten, verkoudheid, benauwdheid en schat het coronarisico in. Meet uw temperatuur voor u belt.

De doktersassistente zal u aan de telefoon heldere instructies geven voor uw komst naar de praktijk (zoals of u plaats mag nemen in de wachtkamer, op welk tijdstip u verwacht wordt etc).

Neem bij ernstige klachten tussen 17.00 uur en 08.00 uur telefonisch contact op met de huisartsenpost via tel: 085 – 53 60 300. Ook hier worden patiënten met luchtwegklachten op een andere locatie gezien dan patiënten zonder luchtwegklachten.

3. Hoe gaan wij om met andere niet corona gerelateerde klachten?

Wij verwachten een toename in drukte en maken ruimte om zo goed mogelijk voor alle
patiënten te kunnen blijven zorgen. Dit betekent dat dringende klachten voorrang krijgen.

Afspraken voor niet-spoedeisende zaken zoals bloeddruk, oren uitspuiten, wratjes
aanstippen of vit B12 injecties, zullen worden afgezegd om ruimte te maken
in de spreekuren van de assistentes en huisartsen. De huisartsen hebben meer tijd nodig om huisbezoeken te kunnen doen en telefonische vragen af te handelen.

Heeft u een dringende klacht die beoordeeld moet worden op het spreekuur maar heeft u daarnaast ook luchtwegklachten? Geef dit duidelijk aan bij de assistentes als u ons belt. U zult worden beoordeeld op het speciale luchtwegklachten spreekuur om zo het risico op overdracht van corona te minimaliseren.

Door de toegenomen drukte en door ziekte onder het aanwezige personeel kunnen de wachttijden aan de telefoon langer oplopen dan u van ons gewend bent.

Daarnaast…

Als allerlaatste: blijf alstublieft beleefd naar onze doktersassistenten en beantwoord haar vragen netjes en kordaat. Ook als u ongerust bent en u langer moeten wachten dan u van ons gewend bent. Wij huisartsen vertrouwen op onze doktersassistenten en vragen dat ook van u.

Hartelijke groeten,

Huisartsen en medewerkers Koningsoord Huisartsenpraktijken