Medicatie-overzicht

Een medicatie-overzicht bevat een overzicht van alle medicijnen die u gebruikt met vermelding van de dosering. Daarnaast staan er belangrijke gegevens op over uzelf. Of u ergens allergisch of overgevoelig voor bent. Dankzij een actueel medicatie-overzicht kunt u zowel in Nederland als in het buitenland snel, goed en veilig worden geholpen. Een medicatie-overzicht kunt u bij uw apotheek opvragen.

Geef veranderingen aan ons door

Er kunnen altijd dingen veranderen in uw medicatiegebruik, bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan een specialist in het ziekenhuis. U heeft zelf het beste zicht op uw medicijngebruik. Geef daarom veranderingen aan ons door. Denk hierbij ook aan medicatie die u zonder recept heeft gekocht zoals miconazol crème, ibuprofen of Sint Janskruid.

Waarom is een actueel medicatie-overzicht zo belangrijk?

Het is belangrijk dat uw medicatie-overzicht altijd actueel is. Vooral als er iets verandert in uw zorgsituatie en u met nieuwe artsen te maken krijgt. Die moeten precies weten welke medicijnen u gebruikt en wat er eventueel in veranderd is. Zo kunnen ze u de beste zorg bieden. Neemt u dus altijd een actueel medicatie-overzicht mee. Zeker als u naar een ziekenhuis of een andere zorginstelling gaat voor opname of voor een bezoek aan de specialist.

Geneesmiddelen in het verkeer

Veel geneesmiddelen hebben invloed op de rijvaardigheid. Deze geneesmiddelen zijn voorzien van een gele sticker. Kijk voor meer informatie op deze site.

Naar het buitenland met medicijnen?

Gaat u naar het buitenland en moet u medicijnen gebruiken? Bereid u voor en vraag de benodigde papieren op tijd aan! Op deze website kunt u zien voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft.